Tájékoztatás szabadtéri tűzgyújtás szabályairól


Tájékoztatás szabadtéri tűzgyújtás szabályairól

2015. március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014.(XII.5.)BM rendelet, amely szabályozza a szabadtéri tűzgyújtás feltételeit is. Ennek megfelelően általában tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabállyal, önkormányzati rendelettel külön meghatározott esetekben és feltételekkel megengedik.

Hollád Község Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskörébe tartozik a kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítása.

A képviselő-testület megalkotta az 2/2013.(III.18.)önkormányzati rendeletét, mely 2015. év április hó 1. napján lépett hatályba. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a fenti rendelet az országosan elrendelt általános tűzgyújtási tilalom alól nem ad felmentést.

 

A rendelet a balatonszentgyörgyi honlapon (www.szegerdo.hu), valamint a Nemzeti Jogszabálytárban (www.njt.hu) megtekinthető.

Belterületen szabadtéri égetés

(komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék)

az év teljes terjedelmében – kedden és  csütörtökön  6,00-18,00 óra között a 2/2013.(III.18.)önkormányzati rendeletben foglaltak betartásával ENGEDÉLYEZETT.

További tájékoztatás:

http://somogy.katasztrofavedelem.hu/hirek/4025-a-szabadteri-tuzgyujtas-szabalyai

Kérem a fenti tájékoztatóban foglaltak szíves tudomásul vételét.

 

Szegerdő, 2015. április 1.

Szegerdő Község Önkormányzat
                                                                                       Képviselő-testülete

 

 

 


Kapcsolódó dokumentumok:
2/2013.(III.18.) önkormányzati rendelet az avar és kerti hulladék égetésről